## GENERAL SYNOD FEBRUARY 2019 GROUP OF SESSIONS

#### TIMETABLE

### Wednesday 20 February

12.30 pm – 1.30 pm – Meeting of House of Bishops (Article 7 business)

12.30 pm – 2.00 pm - Meeting of the House of Clergy

1.00 pm – 2 pm – Meeting of the House of Laity

	2.30 pm – 7.00 pm	
	· ·	
2.30 pm	Worship	(¼ hr)
2.45 pm	Introductions and welcomes	(15 mins)
3.00 pm	Report by the Business Committee	(30 mins)
3.30 pm	Pattern of meetings (vote)	(30 mins)
4.00 pm	Presentation on Evangelism and Discipleship by Anglican Communion Guests.	
5.00 pm	Presidential Address by the Archbishop of Canterbury	(45 mins)
*5.45 pm	Questions	(1 ¼ hr)
7.00 – 7.15 pm	Evening worship	(15 mins)
Thursday 21 Fe	bruary	
	10.30 am – 1.00 pm	
9.15 am	Holy Communion (one of the Communion Guests to preach)	(1 ¼ hr)
10.30 am	<ul> <li><i>Either</i></li> <li>If an Article 7 reference is claimed on Amending Canon No. 39:</li> <li>meetings of the Convocations and the House of Laity will be held between 10.30 am and 11.15 am to consider the reference</li> <li>the Synod will meet from 11.30 am to 1.00 pm for Legislative Business</li> </ul>	(2 ½ hrs)
	<b>Or</b> If an Article 7 reference <b>is not</b> claimed, the Synod will meet at 10.30 am for Legislative Business.	
	1.00 pm – 2.30 pm	
	LUNCH BREAK	

## GENERAL SYNOD FEBRUARY 2019 GROUP OF SESSIONS

### TIMETABLE

	2.30 p.m. –7.00 pm	
	AFTERNOON SITTING	
2.30 pm	Legislative Business (Ctd)	(2 hrs)
4.30 pm	pm DSM: Refugee Professionals (Southwark) (1	
*5.30 pm	Presentation by the Bishops of Coventry and Newcastle on "Living in Love and Faith" and Pastoral Advisory Group followed by questions	
7.00 – 7.15 pm	Evening worship (15	
Friday 22 Febru	ary	
	10.30 am – 1.00 pm	
9.15 – 10.30 am	Bible Study in the Chamber on Discipleship/SGPF	(1 ¼ hr)
	Diocesan Synod Motion	
10.30 am	London & Truro DSM on "Environmental Programmes" ( <i>adjourned from July)</i>	(1 hr)
*11.30 am	Debate on a motion on Evangelism and Discipleship	(1 ½ hr)
	1.00 pm – 2.30 pm	
	LUNCH BREAK	
	2.30 p.m. –7.00 pm	
	AFTERNOON SITTING	
2.30 pm	Debate on a Motion from the House of Bishops on <i>Growing Faith</i> : Ministry amongst Children and Young People	(1 ½ hrs)
	Standing Orders Business	
4.00 pm	Proposed amendments to Standing Orders	(1 ¼ hr)
	<ul><li>Crown Nominations Commission</li><li>Anglican Communion Representatives</li></ul>	
	Appointments	
5.15 pm	Appointment of the Chair of the Pensions Board	(10 mins)
5.25 pm	Appointment of Archbishops' Council Members	(20 mins)
*5.45 pm	Debate on a Motion on Estates Evangelism	(1 ¼ hr)

# GENERAL SYNOD FEBRUARY 2019 GROUP OF SESSIONS

### TIMETABLE

7.00 – 7.15 pm	Evening worship			
Saturday 23 February				
9.15 a.m. – 1.00 p.m.				
9.15 am	Worship			
9.30 am	Presentation on Ministry amongst Gypsy, Roma and Traveller Communities	(15 mins)		
9.45 am	Debate on a Motion on Ministry amongst Gypsy, Roma and Traveller Communities	(1 hr)		
	Private Member's Motion			
10.45 am	Encouraging Youth Evangelism	(1 ¼ hr)		
	Private Members Motion			
12.00 pm	Homeless Task Force	(1 hr)		
	1.00 pm – 2.00 pm			
	LUNCH BREAK			
	2.00 p.m. – 3.45 pm			
	AFTERNOON SITTING			
2.00 pm	Motion from the Ministry and Public Affairs Council on Advertising and Gambling	(1 hr)		
3.00 pm	Farewells	(45 mins)		
	Chief Legal Adviser			
	Chair of the Pensions Board			
	Bishop of Dover			
	Bishop of Norwich			
*3.45 pm	Prorogation			
Deemed Business				
<ul> <li>Code of Practice under the Church of England (Ecumenical Relations) Measure</li> </ul>				
Report from	Report from the Standing Orders Committee			
Contingency Business				

## GENERAL SYNOD FEBRUARY 2019 GROUP OF SESSIONS TIMETABLE

• Diocesan Synod Motion: Anna Chaplaincy (Rochester)

And on the event a further space on the Agenda becomes available, the following item will be debated providing the previous item of contingency has been taken and concluded:

• Diocesan Synod Motion: Disadvantaged Communities (Leeds)

#### **Questions Deadline**

- Deadline for notice of questions: 12 noon on Thursday 7 February
- Questions to go on website on Sunday 17 February, timing tbc

#### Meals

Food will be available to purchase from the Hoare Memorial Hall, Church House Westminster, for the following times (no booking required):

Wednesday 20 February	<ul> <li>Lunch: 12 noon – 2.30 pm</li> </ul>		
Thursday 21 February	<ul> <li>Breakfast: 8am – 9am</li> </ul>		
	<ul> <li>Lunch: 1pm – 2.30pm</li> </ul>		
Friday 22 February	<ul> <li>Breakfast: 8am – 9am</li> </ul>		
	<ul> <li>Lunch: 1pm – 2.30pm</li> </ul>		
Saturday 23 February	<ul> <li>Breakfast: 8am – 9am</li> </ul>		
	<ul> <li>Lunch: 1pm – 2pm</li> </ul>		
Spacks are available to purchase throughout each day			

Snacks are available to purchase throughout each day.

To find out whether a fringe meeting you are attending is catered, please speak with the organiser directly.

#### Fringe meetings

This year fringe meetings will be available during the following slots:

- Wednesday 20 February Evening
- Thursday 21 February\* Lunch/Evening
- Friday 22 February Breakfast/Lunch/Evening
- Saturday 23 February Breakfast/Lunch\*\*

\*There will be no fringe meetings on the morning of Thursday 21 February due to possible Article 7 Business.

\*\*Please note lunch on Saturday 23 February is only 1 hour long (1-2pm)

For more information about fringe meetings and displays, please visit our website.