Wednesday 20 February					
12.30 p.m. – 1.30 p.m. – Meeting of House of Bishops (Article 7 business)					
12.30 p.m. – 2.00 p.m Meeting of the House of Clergy					
1.00 p.m. – 2 p.m. – Meeting of the House of Laity					
	2.30 p.m. – 7.00 p.m.				
2.30 p.m.	Worship	(¼ hr)			
2.45 p.m.	Introductions and welcomes	(15 mins)			
3.00 p.m.	Report by the Business Committee	(30 mins)			
3.25 p.m.	Pattern of meetings (vote)	(30 mins)			
3.55 p.m.	Presentation on Evangelism and Discipleship by Anglican Communion Guests.	(1 hr)			
4.55 p.m.	Presidential Address by the Archbishop of Canterbury	(25 mins)			
	Appointments				
5.15 p.m.	Appointment of the Chair of the Pensions Board	(10 mins)			
5.25 p.m.	Appointment of Archbishops' Council Members	(20 mins)			
	Details of the motion to be moved under this item will be given in a Notice Paper				
*5.45 p.m.	Questions	(1 ¼ hrs)			
7.00 – 7.15 p.m.	Evening worship	(15 mins)			
Thursday 21 Fel	Thursday 21 February				
10.30 a.m. – 1.00 p.m.					
9.15 a.m.	Holy Communion	(1 ¼ hrs)			
10.30 a.m.	<ul> <li>Either</li> <li>If an Article 7 reference is claimed on Amending Canon No. 39:</li> <li>meetings of the Convocations and the House of Laity will be held between 10.30 a.m. and 11.15 a.m. to consider the reference</li> </ul>	(2 ½ hrs)			
	the Synod will meet from 11.30 a.m. to 1.00 p.m. for Legislative Business				

	Or				
If an Article 7 reference <b>is not</b> claimed, the Synod will meet at 10.30 a.m. for Legislative Business.					
	1.00 p.m. – 2.30 p.m. LUNCH BREAK				
	2.30 p.m. –7.00 p.m.				
	AFTERNOON SITTING				
2.30 p.m.	Legislative Business (Ctd)	(2 hrs)			
	Private Members Motion				
4.30 p.m.	Homeless Task Force	(1 hr)			
*5.30 p.m.	.30 p.m. Presentation by the Bishops of Coventry and Newcastle on "Living in Love and Faith" and Pastoral Advisory Group followed by questions				
7.00 – 7.15 p.m.	Evening worship	(15 mins)			
Friday 22 Februa	ary				
	10.30 a.m. – 1.00 p.m.				
9.15 – 10.30 a.m.	Bible Study in the Chamber	(1 ¼ hrs)			
	Diocesan Synod Motion				
10.30 a.m.	London & Truro DSM on "Environmental Programmes" (adjourned from July)	(1 hr)			
*11.30 a.m.	Debate on a motion on Evangelism and Discipleship	(1 ½ hrs)			
	1.00 p.m. – 2.30 p.m.				
	LUNCH BREAK				
2.30 p.m. –7.00 p.m.					
AFTERNOON SITTING					
2.30 p.m.	Standing Orders Business				
	Proposed amendments to Standing Orders	(1 ¼ hrs)			
	Crown Nominations Commission				
	Anglican Communion Representatives				

	T	,
3.45 p.m.	Debate on a Motion from the House of Bishops on <i>Growing Faith</i> : Ministry amongst Children and Young People	
	Farewells	(30 mins)
*5.15 p.m.	Bishop of Dover	
	Bishop of Norwich	
*5.45 p.m.	Debate on a Motion on Estates Evangelism	(1 ¼ hrs)
7.00 – 7.15 p.m.	Evening worship	
Saturday 23 Febr	uary	
	9.30 a.m. – 1.00 p.m.	
9.15 a.m.	Worship	
9.30 a.m.	Presentation on Ministry amongst Gypsy, Roma and Traveller Communities	(15 mins)
9.45 a.m.	Debate on a Motion on Ministry amongst Gypsy, Roma and Traveller Communities	(1 hr)
	Private Member's Motion	
10.45 a.m.	Encouraging Youth Evangelism	(1 ¼ hrs)
12.00 p.m.	Motion from the Ministry and Public Affairs Council on Advertising and Gambling	(1 hr)
	1.00 p.m. – 2.00 p.m.	
	LUNCH BREAK	
	2.00 p.m. – 3.45 p.m.	
	AFTERNOON SITTING	
2.00 p.m.	Motion from the Archbishops on The State of the Nation	(1 ½ hrs)
3.30 p.m.	Farewells	(15 mins)
	Chief Legal Adviser	
	Chair of the Pensions Board	
*3.45 p.m.	Prorogation	
•	·	

Deemed Business		
Code of Practice under the Church of England (Ecumenical Relations) Measure		
Report from the Standing Orders Committee		
Contingency Business		

Diocesan Synod Motion: Refugee Professionals (Southwark)

And on the event a further space on the Agenda becomes available, the following item will be debated providing the previous item of contingency has been taken and concluded:

• Diocesan Synod Motion: Anna Chaplaincy (Rochester)

Questions Deadline	
Deadline for notice of questions: 12 noon on Thursday 7 February	
Questions to go on website on Sunday 17 February, timing tbc	

#### Meals

Food will be available to purchase from the Hoare Memorial Hall, Church House Westminster, for the following times (no booking required):

Wednesday 20 February	• Lunch: 12 noon – 2.30 p.m.	
Thursday 21 February	<ul> <li>Breakfast: 8 a.m. – 9 a.m.</li> </ul>	
	<ul> <li>Lunch: 1 p.m. – 2.30 p.m.</li> </ul>	
Friday 22 February	<ul> <li>Breakfast: 8 a.m. – 9 a.m.</li> </ul>	
	<ul> <li>Lunch: 1 p.m. – 2.30 p.m.</li> </ul>	
Saturday 23 February	<ul> <li>Breakfast: 8 a.m. – 9 a.m.</li> </ul>	
	<ul> <li>Lunch: 1 p.m. – 2 p.m.</li> </ul>	
Snacks are available to purchase throughout each day.		

To find out whether a fringe meeting you are attending is catered, please speak with the organiser directly.

### Fringe meetings

This year fringe meetings will be available during the following slots:

- Wednesday 20 February Evening
- Thursday 21 February\* Lunch/Evening
- Friday 22 February Breakfast/Lunch/Evening
- Saturday 23 February Breakfast/Lunch\*\*

<sup>\*</sup>There will be no fringe meetings on the morning of Thursday 21 February due to possible Article 7 Business.

<sup>\*\*</sup>Please note lunch on Saturday 23 February is only 1 hour long (1-2 p.m.)

For more information about fringe meetings and displays, please visit our website.